How-to's voor instellen verloftypes
Hoe stel ik vakantieverlof met onbeperkte uren in?

In dit kennisartikel leggen wij uit hoe een beheerder vakantieverlof kan instellen met onbeperkt budget.

Sander Treur avatar
Geschreven door Sander Treur
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil je je medewerkers onbeperkt vakantiebudget geven, stel dan het verloftype "Vakantieverlof met onbeperkt budget".

Snel naar uitleg over instellingen

Heb je het verloftype nog niet aangemaakt? Lees hier hoe je dit kunt doen. Onderstaand bespreken we hoe je de instellingen van het verloftype naar wens kunt inrichten

Instellingen / Algemeen

In de sectie Algemeen geef je het verloftype een eigen naam (1) en kies je de weergavestijl (2). Wil je dat nieuw toegevoegde collega's automatisch dit verloftype krijgen toegewezen? Zet dan het vinkje voor automatisch toewijzen (3).

Instellingen / Budget

Manier van berekenen

Normaliter wordt wettelijk/bovenwettelijk verlof in HoorayHR berekend op basis van het aantal uren in het werkschema dat per medewerker is ingesteld. Dit is voor onbeperkt verlof niet van toepassing.

De manier van berekenen is "Onbeperkt budget".

Instellingen / Geavanceerd

Automatisch goedkeuren

Als je wilt dat verlofaanvragen automatisch worden goedgekeurd door het systeem, selecteer dan deze optie. Je geeft vervolgens aan tot hoeveel uur (per aanvraag) er automatisch goedgekeurd mag worden.

Verberg naam van verloftype in kalender

Standaard kunnen alle collega’s in de kalender zien met welk soort verlof iemand is. Handig, dan weet je of iemand met vakantie is, of bijvoorbeeld met zwangerschapsverlof. Als je niet wil dat collega’s dit kunnen zien bij dit verloftype, selecteer deze optie dan. De medewerker die verlof opneemt staat dan als “niet aanwezig” in de kalender - zonder dat daarbij vermeld staat met welk soort verlof.

Verplichte vrije dagen verrekenen

Als je verplichte vrije dagen voor je medewerkers hebt ingesteld (in de feature "feestdagen"), selecteer deze optie dan om die dagen met het verlofbudget van dit verloftype te verrekenen.

Het is gebruikelijk om deze optie enkel te selecteren bij het verloftype "Vakantie"; verplichte vrije dagen worden dan namelijk van de vakantiedagen afgetrokken.

Let op: heeft iemand twee verloftypes toegewezen waarbij deze optie aangevinkt staat, dan zullen de verplichte vrije dagen van beide budgetten worden afgetrokken.