Verloftypes
Nieuw verloftype toevoegen, hoe doe ik dat?

In dit artikel vertellen we waar je als beheerder nieuwe verloftypes kunt toevoegen.

Nadja avatar
Geschreven door Nadja
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij het toevoegen van verloftypes kun je kiezen uit één van de templates, of zelf het verloftype samenstellen. In beide gevallen kun je de volgende stappen volgen:

1. Ga naar 'Verlof' > 'Verloftypes'

2. Klik op de knop 'Verloftype toevoegen'

Verloftype uit één van onze templates

We hebben voor verschillende landen standaard verloftypes klaargezet. Klik op een template om het verloftype aan te maken.

Eigen verloftype samenstellen

Kies dan 'Nieuw verloftype toevoegen', je kunt dan vanaf blanco beginnen.

In dit scherm kun je het verloftype verder inrichten. Voor extra hulp bij het instellen, kun je naast het ⓘ icoon klikken bovenaan midden op de pagina. Via onze helpdesk helpen we je dan verder!

Verloftype toewijzen aan collega's

Klaar met instellen van het verloftype? Klik dan op 'Opslaan'.

Nu je verloftype is aangemaakt, kun je het toewijzen aan medewerkers en zie je vervolgens ook aan hoeveel collega's een verloftype is toegewezen. Hoe je dat doet, lees je hier.