Tijd-voor-tijd verlof gebruiken
Hoe kan ik tijd-voor-tijd verlof gebruiken?

In dit artikel leggen we uit hoe je tijd-voor-tijd in gebruik kunt nemen. Met tijd-voor-tijd kunnen overuren worden omgezet naar verlof.

Theo Schroen avatar
Geschreven door Theo Schroen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Standaard heeft elke omgeving het verloftype tijd-voor-tijd reeds beschikbaar.

Om tijd-voor-tijd met je team in gebruik te nemen dien je de volgende stappen te doorlopen.

1. Ga naar 'Verloftypes'

2. Klik op de drie puntjes naast 'Tijd-voor-tijd' en kies voor 'Toewijzen'.

3. Selecteer één of meerdere collega's die tijd-voor-tijd mogen schrijven en selecteer de ingangsdatum.

Wil je weten hoe toewijzen werkt, lees dan dit artikel voor uitleg rondom toewijzen.

4. Medewerkers kunnen nu tijd-voor-tijd schrijven vanaf de geselecteerde datum.

Bij het schrijven van uren, kan een medewerker kiezen voor 'wijze van compensatie' en dan 'tijd-voor-tijd'.

Meer weten hoe het indienen van uren werkt, lees dan dit artikel: 'Hoe dien ik uren in (tijd-voor-tijd)?'.

Standaard toewijzen aan elke medewerker (optioneel)

Wil je dat elke nieuwe medewerker een tijd-voor-tijd verloftype krijgt, zorg dan dat je het verloftype op 'standaard toewijzen' zet. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Controleer of het verloftype op standaard staat. Je kunt dit zien door te controleren of het label 'standaard' achter het verloftype staat.

2. Klik op de drie puntjes en kies 'Bewerken'. Kies voor 'Maak standaard'. Vanaf nu krijgt elke nieuwe gebruiker het 'Tijd-voor-tijd' verloftype toegewezen.