Tijd-voor-tijd verlof gebruiken
Hoe dien ik uren in (tijd-voor-tijd)?

In dit artikelen laten we zien hoe je als medewerker tijd-voor-tijd uren in kan dienen zodat deze het juiste verloftype komen.

Nadja avatar
Geschreven door Nadja
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil je graag uren indienen en deze terugkrijgen als tijd-voor-tijd? Volg dan onderstaande stappen om ervoor te zorgen dat jouw uren netjes in jouw tijd-voor-tijd potje terecht komen.

Wil je weten hoe je de uren vervolgens accordeert, verwerkt of compenseert? Check dan de volgende artikelen in het Helpcenter:

Uren toevoegen

Je kunt uren op de volgende manieren toevoegen aan HoorayHR:

1. Vanaf het dashboard: vanaf je dashboard kun je direct uren toevoegen via het menu door op ‘nieuw’ te klikken.

2. Via de bedrijfskalender: via de kalender kun je direct uren toevoegen door op de juiste dag te klikken. Kies voor ‘Uren toevoegen’ en je start direct met uren schrijven op de betreffende dag.

3. Via de app: via de selfservice app kun je direct uren toevoegen door in de app op de actieknop ‘+’ te klikken.

Uren toevoegen als medewerker

Zodra je gestart bent met het toevoegen van uren verschijnt het urenformulier. Het urenformulier werkt als volgt voor medewerkers:

1. Gewenste wijze van compensatie
    In dit geval kies je voor ‘Tijd-voor-tijd’. Deze uren worden dan automatisch bij het verloftype 'Tijd-voor-tijd' bijgeschreven.

2. Labels selecteren
    Wil je graag de uren toevoegen aan een label voor meer inzicht? Kies dan de label(s) die horen bij de uren die je indient.

3. Welke dag, tijdstippen en pauzes
    Selecteer de dag en de start- en eindtijd. HoorayHR berekent hoeveel uren (afgerond op 1 decimaal) je hebt gewerkt. Heb je pauze gehad tijdens je werkuren? Vul dan in minuten het totaal aan pauzes in. Alle calculaties vinden automatisch plaats.

4. Herhalen
    Wil je graag direct je uren toevoegen voor meerdere dagen? Of wil je direct uren voor de toekomst toevoegen? Dan kun je herhaalitems aanmaken. Dit doe je door de frequentie te kiezen. Je kunt kiezen uit ‘elke dag’, ‘elke week’, ‘elke 2 weken’ of ‘elke 4 weken’. Vervolgens geef je een einddatum mee tot wanneer je graag wilt herhalen. Op basis hiervan worden er losse urenitems aangemaakt.

5. Notificaties
    Tot slot kun je kiezen of je voor alle items een notificatie wilt versturen. Bij herhalen staat deze functie standaard uit, zodat beheerders en teamleiders niet tientallen mailtjes krijgen.

6. Omschrijving
    Beschrijf voor welk project, klus of opdrachtgever je uren zijn. Hoe duidelijker, hoe meer context jouw beheerder of teamleider heeft om jouw uren goed te keuren.

Uren automatisch toegevoegd aan tijd-voor-tijd verloftypes

Zodra je de compensatie 'Tijd-voor-tijd' aangeeft, worden deze uren toegevoegd aan het verloftype Tijd-voor-tijd. Dit betekent dat je deze ingediende uren apart kunt opnemen bij Verlof.

Wil je verlof uit dit tijd-voor-tijd potje opnemen? Op deze pagina vind je alle stappen om verlof aan te vragen.

Wil je weten hoe je de opbouw van een verloftype terug kan vinden in jouw profiel? Klik dan op deze link voor de pagina uit ons Helpcenter.