Uren
Urenregistratie
Uren plannen en herhalen

In dit kennisartikel vertellen we je hoe je uren kunt plannen en herhalen in HoorayHR!

Ramon avatar
Geschreven door Ramon
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de urenregistratie van HoorayHR kun je simpel uren plannen en herhalen. Zo kun je snel een werkkalender maken, zodat ook parttimers of 0-urencontracten weten wanneer ze moeten komen werken. Daarnaast is het mogelijk om iemand direct repeterend voor een aantal weken op een vast moment in te plannen. Scheelt weer een hoop tijd!

Uren plannen

Uren plannen is gemakkelijk binnen HoorayHR.

1. Selecteer uren toevoegen. Dit kan vanuit het dashboard door te klikken op ‘+ Nieuw’, vanuit de kalender of vanuit het Urenoverzicht zelf.

2. In het uren toevoegen scherm kun je simpel een datum in de toekomst selecteren. Geef aan op welk tijdstip jij of een collega werkt, en eventueel hoeveel pauze er is op die dag.

3. Vervolgens druk je op opslaan en voer je de aanvraag in!

De uren komen direct in de app van de medewerker te staan en na akkoord worden de uren ook in de bedrijfskalender weergegeven.
Zo is iedereen op de hoogte wie wanneer werkt. Bovendien is in de kalender direct de bezetting in te zien.

Herhalend uren inplannen

1. Kies zoals bij een reguliere aanvraag je dag, tijdstip en voer eventueel een pauze in.

2. Selecteer vervolgens in de ‘herhalen dropdown’ de gewenste frequentie en kies eventueel een einddatum.
    Voorbeeld: iemand werkt regelmatig op woensdag aan een specifiek project (Audit 2024) tot een gekozen datum. Dit betekent dat de desbetreffende medewerker elke woensdag op de gekozen tijdstip werkzaam is.

3. Weet je dat dit bijvoorbeeld voor de komende 2 maanden is, selecteer dan een ander einddatum. Indien je geen einddatum selecteert, dan worden de uren ‘oneindig’ toegevoegd.