Feestdagen
Feestdagen - Schema's beheren

In dit artikel beschrijven we alle opties voor het beheren van de schema's binnen Feestdagen.

Nadja avatar
Geschreven door Nadja
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Schema aanmaken

Een schema geeft je de mogelijkheid om een set aan (nationale) feestdagen en verplichte vrije dagen te koppelen aan jouw medewerkers. Om een schema te maken, kun je de volgende stappen volgen:

Stap 1. Ga naar Verlof

Stap 2. Kies hier voor ‘Feestdagen’

Stap 3. Klik op de button ‘Schema toevoegen’

Stap 4. Selecteer hier een template van feestdagen om mee te beginnen.

Tip! Bij de Nederlandse, Belgische en Duitse feestdagen start je met een standaard set aan feestdagen. Deze kun je uiteraard aanvullen!

Stap 5. Je kunt vervolgens het volgende doen:

• Naam van het schema invullen

• Aangeven of dit het standaard schema is. Een standaard schema wil zeggen dat er voor nieuwe collega’s die worden toegevoegd aan HoorayHR, dit schema standaard wordt toegevoegd aan hun profiel.

• Dagen toevoegen

• Dagen verwijderen

• Dagen verrekenen met het verlofsaldo (verplichte feestdagen van maken)

Voor meer uitleg over het beheren van dagen in het schema, zie de sectie “Dagen beheren”.

Stap 6. Klik op Opslaan.

Schema dupliceren

Mocht je een schema willen dupliceren (en daarna eventueel aanpassen), volg dan de volgende stappen:

Stap 1. Ga naar Verlof en kies hier voor Feestdagen

Stap 2. Klik op het schema die je wilt dupliceren.

Stap 3. Klik rechtsboven in het schema op de drie puntjes.

Stap 4. Kies uit dit menu voor ‘Schema dupliceren’

Stap 5. Geef het schema een naam en klik op ‘Opslaan’

Schema verwijderen

Mocht je een schema willen verwijderen, volg dan de volgende stappen:

Stap 1. Ga naar Verlof en kies hier voor Feestdagen

Stap 2. Klik op het schema die je wilt verwijderen.

Stap 3. Klik rechtsboven in het schema op de drie puntjes.

Stap 4. Kies uit dit menu voor ‘Schema verwijderen’

Let op: een schema kan alleen worden verwijderd als deze niet is toegewezen aan een medewerker.