Hoe voeg ik als admin extra velden toe in mijn personeelsdossier?
Hoe voeg ik als admin extra velden toe in mijn personeelsdossier?

In dit artikel vertellen we hoe je als admin extra velden toe kunt voegen in het personeelsdossier.

Ramon avatar
Geschreven door Ramon
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Naast de standaard velden biedt HoorayHR ook de mogelijkheid om extra velden toe te voegen, mocht je meer informatie van je medewerkers willen opslaan.

Als je naar het profiel van een medewerker navigeert, vind je onderaan de pagina de sectie "Extra informatie". Je kunt hier de extra velden op bedrijfsniveau beheren. Je kunt secties toevoegen en zelf de volgorde van de velden bepalen.

Verschillende type velden worden ondersteund: open tekst, getallen, datum en meerkeuze. Alles is mogelijk!

Velden toevoegen

1. Als beheerder ga je naar een profiel (van een collega of van jezelf).

2. Vervolgens vind je onder contactgegevens voor noodgevallen de knop ‘Extra velden beheren’.

3. Je krijgt de pop up ‘Extra velden beheren’ te zien.

4. Klik op "+ Toevoegen", kies het type veld en geef vervolgens een naam aan het veld.

Bekijk je extra velden onderaan bij in het medewerkers profiel onder ‘Extra informatie’. Je kunt nu voor elk profiel deze velden invullen.

Sectie toevoegen en volgorde veranderen

1. Ga als beheerder naar een profiel

2. Klik onderaan op "Extra velden beheren"

3. Kies voor 'Sectie toevoegen', geef de sectie een naam en klik op 'Toevoegen'

4. Door klikken en slepen met het icoon aan de rechterkant is het mogelijk om de volgorde aan te passen

Voorbeeld: Meerkeuze toevoegen

• Ga naar een profiel

• Klik onderaan op "Extra velden beheren"

• Klik op 'Toevoegen' > Meerkeuze

• Vul de velden en voorkeuren in en kies bovenaan 'Toevoegen'

• Klaar!

Toegangsrechten beheren

Per veld kun je eenvoudig instellen welke rollen het veld mogen zien en mogen bewerken. Zo kun je ervoor kiezen om een veld voor de medewerker zichtbaar te maken, maar alleen door de beheerder (of teamleider) te kunnen laten invullen. Of voeg juist een publiek veld toe, dat de medewerker zelf kan invullen.

Velden verwijderen

Verwijderen is ook simpel. Klik op ‘Bewerk’ en vervolgens ‘Verwijder’. Vul ter bevestiging de naam van het veld in.

Let op! Als je een veld verwijdert, dan geldt dit direct voor alle profielen. Je kunt dit niet meer ongedaan maken.

Extra velden in profieloverzicht en Excel-export

De velden vind je overzichtelijk terug op de overzichtspagina van een profiel. Daarnaast kun je alle extra velden in één keer exporteren voor al je collega’s. Ga hiervoor naar het collega-overzicht en klik op de export knop. Voor ieder extra veld zal een kolom aan de sheet worden toegevoegd.