Een nieuwe beheerder toevoegen

In dit kennisartikel vertellen we je hoe je de beheerder van een omgeving kunt veranderen, of een extra beheerder kunt toevoegen.

Ramon avatar
Geschreven door Ramon
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel vertellen we je hoe je een collega beheerder kunt maken.

Wat mag een beheerder?

Beheerders hebben volledige rechten voor alle medewerkers. Zij hebben het beheer over integraties, de bedrijfsinstellingen, collega’s, en alle items zoals verlofaanvragen, declaraties en labels. Veelal is dit de werkgever, office manager of HR medewerker.

Een collega beheerder maken

Voeg allereerst de collega toe aan HoorayHR. Vervolgens, in het personeelsdossier van de medewerker onder "Instellingen", kun je de gebruikersrechten wijzigen en de rol wijzigen naar 'Beheerder'.

Beheerdersrechten voor specifieke features

Je kunt ook beheerdersrechten voor specifieke features toekennen aan andere medewerkers, handig voor bijvoorbeeld office managers of financieel medewerkers. Meer informatie hierover lees je hier.

Overzicht van alle rollen en rechten

In de bedrijfsinstellingen, onder 'Gebruikersrechten', krijg je een compleet overzicht van alle toegangsrechten binnen je organisatie. Hier zie je precies welke collega’s toegang hebben en wie teamleider- of beheerdersrechten heeft, en kun je vanaf hier direct wijzigen.

Let op: Er moet minimaal 1 beheerder zijn in een omgeving. Een beheerder heeft namelijk de rechten om o.a. gebruikers en teams aan te maken.