Alle collectiesGebruikersrechten en -rollenRechten instellen
Een teamleider toevoegen en rechten instellen
Een teamleider toevoegen en rechten instellen

In dit artikel vertel ik je hoe je teamleiders kunt toevoegen en hun rechten kunt instellen.

Nadja avatar
Geschreven door Nadja
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel vertellen we je hoe je de rechten van een teamleider kunt instellen.

Wat mag een teamleider?

Een teamleider heeft toegang tot alle gegevens van de collega’s in hun team en kan daarnaast het basisprofiel van al hun collega’s bekijken. Zo kan een teamleider naast hun eigen personeelsdossiers ook de dossiers van hun team inzien. Ook heeft de teamleider toegang tot features als verlof, verzuim, uren en rapportages. Een teamleider ziet hier enkel de gegevens die betrekking hebben op hun team.

Deze rechten zijn weliswaar beperkt, zij kunnen bijvoorbeeld enkel items zoals verlofaanvragen toevoegen en beoordelen, maar niet verwijderen. Ook hebben zij standaard geen toegang tot contracten, arbeidsvoorwaarden en documenten.

De teamleider ontvangt daarnaast alle notificaties van de teamleden (bijvoorbeeld van een nieuwe verlofaanvraag).

Een collega teamleider maken

In het teams overzicht

Je kan een collega teamleider maken onder de feature collega’s en dan de knop 'Teams'. Hier zie je een overzicht van alle teams en door op de knop 'Bewerk' te klikken kun je een teamleider toevoegen.

Wanneer je iemand via deze weg teamleider maakt, heeft deze teamleider de standaard teamleider-rechten. Via het personeelsdossier kun je deze rechten verder uitbreiden.

In het personeelsdossier

In het personeelsdossier van de medewerker onder "Instellingen", kun je de gebruikersrechten wijzigen en de rol wijzigen naar teamleider. Hier kun je naast de standaard teamleider-rechten, ook aanvullende rechten geven (bijv. documenten, contracten en arbeidsvoorwaarden).

De rechten gelden alleen voor de teamleden van een teamleider; zij kunnen dus nooit informatie van collega's buiten hun team zien.

Teamleiders kunnen enkel zaken inzien, bewerken en toevoegen. Verwijderen van items is nooit mogelijk, dit kunnen enkel beheerders.

Overzicht van alle rollen en rechten

In de bedrijfsinstellingen, onder 'Gebruikersrechten', krijg je een compleet overzicht van alle toegangsrechten binnen je organisatie. Hier zie je precies welke collega’s toegang hebben en wie teamleider- of beheerdersrechten heeft, en kun je vanaf hier direct wijzigen.