Verlofbudgetten
Meegenomen budgetten handmatig aanpassen (voorheen: jaarafsluiting)
Meegenomen budgetten handmatig aanpassen (voorheen: jaarafsluiting)
Sander Treur avatar
Geschreven door Sander Treur
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het aantal verlofuren dat medewerkers meenemen naar het volgende jaar kun je handmatig instellen in de instellingen van een verloftype. Voor vakantie-uren staat standaard ingesteld dat ongebruikte uren worden meegenomen naar volgend jaar, en dan na 6 maanden (wettelijk) of 5 jaar (bovenwettelijk) verlopen.

In sommige gevallen wil je dat medewerkers een maximaal een aantal uur mee mag nemen naar het volgende jaar, of je wil een deel van de ongebruikte uren uitbetalen. Om dit te verwerken in de verlofbudgetten van je medewerkers kun je verlofmutaties toevoegen.

Mutaties toevoegen in bulk (meerdere medewerkers tegelijk)

Ook kan je in één overzicht voor een bepaald verloftype de budgetten van meerdere medewerkers tegelijkertijd bewerken.

1. Ga naar Verlof > Verlofmutaties

2. Klik boven rechts in je scherm op het pijltje naast het blauwe knopje 'Verlofmutatie toevoegen' en kies voor 'Bulk verlofmutaties'.

3. Kies in het selectieveld welk verloftype je wilt aanpassen (bijvoorbeeld "Vakantie").

4. Kies bij type mutatie voor "Ontvangen budget", je kunt dan namelijk het budget op wettelijk/bovenwettelijk niveau muteren.

5. Kies als datum de laatste dag van het vorige jaar, bijvoorbeeld 31-12-2023.

6. Vul een omschrijving in voor de mutatie, bijvoorbeeld: "Correctie meegenomen budgetten uit 2023"

7. Je ziet nu een lijst van alle medewerkers die vakantieverlof hebben (de getallen zijn in uren). In de kolom "Meegenomen" zie je alle budgetten die medewerkers uit voorgaande jaren over hebben, en meenemen naar het nieuwe jaar.

Je kunt nu, heel gemakkelijk, in het invulveld een correctie doorvoeren. Als je het budget naar beneden wilt bijstellen, zet dan een min voor het getal (bijvoorbeeld "-40").

Om alle wijzigingen op te slaan klik je op 'Toevoegen'. Klaar!

Let op! Er worden losse mutaties ingeschoten voor alle medewerkers.