Declaraties indienen

In dit kennisartikel vertellen we je meer over het indienen van declaraties in HoorayHR.

Ramon avatar
Geschreven door Ramon
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met HoorayHR richt je gemakkelijk het proces in voor het indienen én afhandelen van declaraties. Zo kan jouw werknemer via de app gemakkelijk een bonnetje inscannen, een teamleider kan deze beoordelen en binnen enkele stappen verwerk je het bonnetje in jouw boekhouding.

Overzicht declaraties

Als beheerder en teamleider houdt je gemakkelijk overzicht welke declaraties zijn ingediend binnen een periode.
Het overzicht toont je de volgende informatie:

1. Welke collega heeft de declaratie ingediend

2. Datum van de declaratie

3. Notitie

4. Label

5. Bedrag (inclusief BTW)

6. Status (in aanvraag, goed- of afgekeurd, afgehandeld)

Labels aanmaken en beheren

Standaard staan er diverse labels voor je klaar om declaraties gemakkelijk in te delen. Denk aan ‘Parkeerkosten‘, ‘Kantoorkosten‘, ‘Eten en drinken‘ etc. Je kunt als beheerder gemakkelijk nieuwe labels aanmaken om zo declaraties in te delen naar jullie eigen wens.

Label aanmaken

Stap 1: Klik in het declaratie-overzicht op ‘labels beheren’
Stap 2: Vul een naam in
Stap 3: Opslaan! De label is nu aangemaakt.

Label beheren

Stap 1: In het declaratie-overzichtoverzicht, zie je bij 'labels beheren' achter elke label een bewerk-knop.
Stap 2: Kies voor ‘Bewerk’.
Stap 3: Kies een nieuwe naam.
Stap 4: Opslaan! De label is nu bijgewerkt.

Label verwijderen

Stap 1: In het declaratie-overzicht, zie je bij 'labels beheren' achter elke label een bewerk-knop.
Stap 2: Kies voor ‘Bewerk’ en vervolgens 'Archiveer'.
Stap 3: Opslaan! De label is nu gearchiveerd.

Declaratie indienen

Stap 1: In het declaratie-overzicht, klik op de knop ‘Declaratie indienen’.
Stap 2: Selecteer om welke ‘collega’ het gaat (als beheerder of teamleider).
Stap 3: Kies een ‘label’.
Stap 4: Vul de ‘aanschafdatum’ in.
Stap 5: Omschrijf eventuele opmerkingen.
Stap 6: Vul de bedragen in (dit is inclusief BTW).
Stap 7: Kies de juiste BTW.
Stap 8: Upload het bonnetje (pdf, jpg, png).
Stap 9: Teamleiders en beheerders kunnen direct een status meegeven.

Done! De declaratie is nu ingediend.

Declaratie goed- of afkeuren als teamleider

Na het indienen van een declaratie, kunnen teamleiders/beheerders deze goed- of afkeuren.

Stap 1: In het declaratie-overzicht, of vanaf het dashboard, open de declaratie.
Stap 2: Controleer de declaratie (staan de bedragen goed, is de juiste BTW gekozen).
Stap 3: Keur de declaratie goed- of af.

Done! De declaratie is nu aangepast.

Declaratie afhandelen

Wanneer een declaratie is goedgekeurd, kan een beheerder deze 'verwerken'. Wanneer de UBL integratie is geactiveerd, worden declaraties automatisch ingeschoten in jullie boekhouding.

Stap 1: In het declaratie-overzicht, of vanaf het dashboard, open de declaratie.
Stap 2: Controleer de declaratie (staan de bedragen goed, is de juiste BTW gekozen).
Stap 3: Pas de status aan naar 'Verwerkt'.

Done! De declaratie is nu afgehandeld en wordt ingeschoten in jullie boekhouding wanneer de UBL integratie is geactiveerd.

Declaratie verwijderen

Stap 1: In het declaratie-overzicht, of vanaf het dashboard, open de declaratie.
Stap 2: Klik op ‘verwijderen’ via het pijtlje naast het 'Opslaan'-knopje.

Done! De declaratie is verwijderd.

Let op: Het verwijderen van declaratie is niet terug te draaien. Als de UBL integratie actief is, zul je handmatig de declaratie moeten verwerken in jullie boekhouding.

Declaraties direct doorsturen naar de boekhouder met een UBL integratie? We helpen je graag om deze in te stellen via het volgende kennisartikel: Declaraties koppelen met UBL-integratie.