Uren
Urenregistratie
Urenregistratie: uren toevoegen

In dit kennisartikel vertellen we hoe je eenvoudig uren kunt toevoegen in HoorayHR!

Ramon avatar
Geschreven door Ramon
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil je graag uren bijhouden voor een project of bijvoorbeeld WBSO-subsidie? Noteer jouw uren dan gemakkelijk in HoorayHR. Met HoorayHR hou je eenvoudig grip op de urenbesteding binnen je bedrijf. In dit kennisartikelen gaan we dieper in op het toevoegen van uren.

Weten hoe je de uren vervolgens accordeert, verwerkt of compenseert? Check dan de volgende artikelen in de Helpcenter:

Uren toevoegen

Uren toevoegen is een eitje binnen HoorayHR. Je kunt uren op de volgende manieren toevoegen aan HoorayHR:

1. Vanaf het dashboard: vanaf je dashboard kun je direct uren toevoegen vanuit het blokje 'Snel naar' via de knop ‘+ Nieuw’.

2. Via de bedrijfskalender: via de kalender kun je direct uren toevoegen door op de juiste dag te klikken. Kies voor ‘Uren toevoegen’ en je start direct met uren schrijven op de betreffende dag.

3. Via de app: via de selfservice app kun je direct uren toevoegen door in de app op de actieknop ‘+’ te klikken.

Uren toevoegen als medewerker

Zodra je gestart bent met het toevoegen van uren verschijnt het urenformulier. Het urenformulier werkt als volgt voor medewerkers:

1. Gewenste wijze van compensatie
    Als je uren hebt die gecompenseerd moeten worden, bijvoorbeeld overuren, dan kun je eenvoudig de wijze van compensatie kiezen.
    Wil je de uren uitbetalen? Kies dan voor ‘uitbetalen’.
    Wil je de uren tijd-voor-tijd bijboeken bij het verlofbudget? Kies dan ‘Tijd-voor-tijd’.
    Wil je geen compensatie? Kies dan voor ‘Geen’.

2. Labels selecteren
    Wil je graag de uren toevoegen aan een label om bijvoorbeeld uren voor een project te bundelen, percentages voor overuren te groeperen of je WBSO subsidie inzichtelijk te maken? Kies dan de label(s) die horen bij de uren. In het kennisartikel ‘hoe werken labels?’ vertellen we je de exacte werking van labels.

3. Welke dag, tijdstippen en pauzes
    Selecteer de dag en de start- en eindtijd. HoorayHR berekent hoeveel uren (afgerond op 1 decimaal) je hebt gewerkt. Heb je pauze gehad tijdens je werkuren? Vul dan in minuten het totaal aan pauzes in. Alle calculaties vinden automatisch plaats.

4. Herhalen
    Wil je graag direct je uren toevoegen voor meerdere dagen? Of wil je direct uren voor de toekomst toevoegen? Dan kun je herhaalitems aanmaken. Dit doe je door de frequentie te kiezen. Je kunt kiezen uit ‘elke dag’, ‘elke week’, ‘elke 2 weken’ of ‘elke 4 weken’. Vervolgens geef je een einddatum mee tot wanneer je graag wilt herhalen. Op basis hiervan worden er losse urenitems aangemaakt. Voor jou als beheerder handig om de verwerking van herhaalitems te doen vanuit het ‘Urenoverzicht’. Hier kun je direct bulk verwerken.
    Tot slot kun je kiezen of je voor alle items een notificatie wilt versturen. Bij herhalen staat deze functie standaard uit, zodat beheerders en teamleiders niet tientallen mailtjes krijgen. Handige extra artikelen in ons Helpcenter:

5. Omschrijving
    Beschrijf voor welk project, klus of opdrachtgever je uren zijn. Hoe duidelijker, hoe meer context jouw beheerder of teamleider heeft om jouw uren goed te keuren.