Gebruikersrechten en -rollen
Rechten instellen voor teamleiders

In dit artikel vertel ik je hoe je de rechten van een teamleider kunt instellen.

Nadja avatar
Geschreven door Nadja
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Standaard gebruiksrechten

Een teamleider heeft toegang tot alle gegevens van de collega’s in hun team en kan daarnaast het basisprofiel van al hun collega’s bekijken. Zo kan een teamleider naast hun eigen personeelsdossiers ook de dossiers van hun team inzien. Ook heeft de teamleider toegang tot de items ‘Verlof’, ‘Verzuim’, ‘Overuren’ en ‘Rapportages’. Een teamleider ziet hier enkel de gegevens die betrekking hebben op hun team.

De teamleider ontvangt daarnaast alle notificaties (bijvoorbeeld van een verlofaanvraag).

Instelbare gebruiksrechten

Bij je bedrijfsinstellingen staat een menu-item “Teamleider-rechten”, hier kun je selecteren welke van de volgende features jouw teamleiders kunnen inzien:

• Contracten

• Salarissen

• Documenten

Een aantal belangrijke punten:

• De rechten gelden alleen voor de teamleden van een teamleider; zij kunnen dus nooit contracten, salarissen of documenten van collega's buiten hun team zien.

• De instellingen gelden voor alle teamleiders binnen je bedrijf.

• Teamleiders kunnen enkel zaken inzien, bewerken en toevoegen. Verwijderen van een contract, salaris of document is niet mogelijk, dit kunnen enkel beheerders.