Recruitment / ATS integraties
Homerun integratie: aangenomen kandidaten toevoegen aan HoorayHR
Homerun integratie: aangenomen kandidaten toevoegen aan HoorayHR

In dit artikel laten we je zien hoe je met de integratie tussen Homerun en HoorayHR aangenomen kandidaten kunt doorzetten.

Nadja avatar
Geschreven door Nadja
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een gestroomlijnd recruitmentproces en direct geïntegreerd met HoorayHR.

Als je met Homerun werkt en je hebt een nieuwe kandidaat aangenomen, kun je ervoor zorgen dat deze kandidaat direct aan HoorayHR wordt toegevoegd. Vanaf daar kun je de nieuwe collega onboarden en zorgen dat hun profiel gevuld wordt in HoorayHR. Maar eerst, hoe koppel je Homerun aan HoorayHR?

Meer weten over de integratie met Homerun? Ontdek de integratiepagina!

Koppelgegevens vanuit Homerun aanmaken

Het koppelen van de integratie kan binnen HoorayHR, via de integraties pagina kun je Homerun activeren. Vervolgens wordt er om een API key gevraagd, deze vind je in Homerun:

1. Klik linksboven op je profielfoto → Settings

2. Navigeer in linkermenu naar Integrations

3. Scroll helemaal naar onder, de sectie API.

4. Klik op Show API key en kopieer de getoonde code.

5. Plak deze in het veld in HoorayHR en klik op Opslaan.

Activeren integratie in HoorayHR

Het activeren van de integratie met Homerun via HoorayHR doe je via de onderstaande stappen.

1. Login in jullie HoorayHR omgeving

2. Klik in de bovenbalk op "Integraties"

3. Zoek de integratie op in de lijst en klik op de blauwe knop "Installeren"

4. In de wizard die nu opent vul je de API-token in en klik je op volgende

5. Het is gelukt!

Medewerkers importeren

Het toevoegen van nieuwe collega’s aan HoorayHR vanuit Homerun kan op 2 manieren. De ene optie is automatisch zodra een collega is aangenomen en deze status ook toegewezen krijgt in Homerun. De andere manier is een handmatige import in HoorayHR zelf. Hieronder zullen we beide varianten toelichten.

Automatisch importeren

Vanaf het moment dat de Homerun integratie is geactiveerd, worden alleen nieuwe kandidaten geïmporteerd die zijn aangenomen na de dag van activatie.

Elke nacht wordt er gecontroleerd of er nieuwe kandidaten aangenomen zijn. Als er een nieuw kandidaat aangenomen is, wordt deze automatisch geïmporteerd naar HoorayHR.

Handmatig importeren

Naast het automatiseren van nieuwe collega’s in HoorayHR, kun je ook handmatig importeren. Volg onderstaande stappen om een handmatige import in HoorayHR uit te voeren.

1. Ga naar ‘Collega’s’

2. Klik op ‘Collega toevoegen’

3. Klik naast de knop ‘Voeg toe’ op het pijltje naar beneden voor ‘Importeer van Homerun’

4. Selecteer uit de lijst wie je wilt importeren.

5. Klik op ‘Importeren’

En je bent klaar! Nu kun je het profiel van deze collega aanvullen met alle informatie, zoals NAW gegevens en contractdata.

De volgende gegevens worden geïmporteerd (indien beschikbaar) vanuit Homerun:

• Voornaam

• Achternaam

• E-mailadres

• Functietitel van de vacature waarvoor ze zijn aangenomen

• Profielfoto

• Geboortedatum

• Telefoonnummer