Recruitment / ATS integraties
Recruitee integratie: aangenomen kandidaat toevoegen aan HoorayHR
Recruitee integratie: aangenomen kandidaat toevoegen aan HoorayHR

In dit artikel laten we je zien hoe je met de integratie tussen Recruitee en HoorayHR aangenomen kandidaten kunt doorzetten.

Nadja avatar
Geschreven door Nadja
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je met Recruitee werkt en je hebt een nieuwe kandidaat aangenomen, kun je ervoor zorgen dat deze kandidaat direct aan HoorayHR wordt toegevoegd. Vanaf daar kun je de nieuwe collega onboarden en zorgen dat zijn of haar profiel gevuld wordt in HooryHR. Maar eerst, hoe koppel je Recruitee aan HoorayHR?

Inhoud:

Koppelgegevens vanuit Recruitee aanmaken

Voor je in HoorayHR de integratie kan activeren, zijn er in Recruitee een aantal gegevens die aangemaakt moeten worden waarmee de koppeling gemaakt kan worden tussen de twee systemen.

Er zijn twee gegevens nodig:

• Bedrijfs-ID

• API token

Deze kunnen worden opgehaald in Recruitee via de volgende stappen:

1. Ga naar ‘Instellingen

2. Kies vervolgens voor ‘Apps en plugins

3. Selecteer hier ‘Persoonlijke API tokens’. Hier kan een nieuwe token worden aangemaakt.

4. Klik op "Nieuw token"

5. Geef de token een naam (voor jezelf, bijvoorbeeld: ‘koppeling HoorayHR’)

6. De token verschijnt nu in beeld

Na aanmaken van een token kun je de bedrijfs-ID en token in de Hooray setup wizard plakken. Alle stappen daarvoor, vind je hieronder.

Activeren integratie in HoorayHR

Het activeren van de integratie met Recruitee via HoorayHR doe je via de onderstaande stappen.

1. Login in jullie HoorayHR omgeving

2. Klik in de bovenbalk op "Integraties"

3. Zoek de integratie op in de lijst en klik op de blauwe knop "Activeren"

4. Vul de volgende informatie in de wizard in:

1. Bedrijfs-ID (voor uitleg, zie “Koppelgegevens vanuit Recruitee aanmaken”)

2. API-token (voor uitleg, zie “Koppelgegevens vanuit Recruitee aanmaken”)

3. Webhook secret (voor uitleg, zie “Automatisch importeren”)

5. Klik op ‘Volgende'

6. Het is gelukt! Klik op 'Klaar' om de wizard af te ronden.

Medewerkers importeren

Het toevoegen van nieuwe collega’s aan HoorayHR vanuit Recruitee kan op 2 manieren. De ene optie is automatisch zodra een collega is aangenomen en deze status ook toegewezen krijgt in Recruitee. De andere manier is een handmatige import in HoorayHR zelf. Hieronder zullen we beide varianten toelichten.

Automatisch importeren (via webhook)

Om te zorgen dat collega’s die in Recruitee de status ‘aangenomen’ hebben, direct aan HoorayHR worden toegevoegd, heb je hiervoor zogeheten ‘webhooks’ nodig. Met deze webhooks stuurt Recruitee een signaaltje naar Hooray zodra een kandidaat wordt aangenomen.

Een webhook aanmaken in Recruitee kan als volgt:

1. Ga naar Instellingen in Recruitee

2. Kies hier voor ‘Apps en plugins’

3. Selecteer ‘Webhooks’

4. Klik op een nieuwe webhook

5. Vul een naam in (voor intern gebruik, bijv ‘koppeling HoorayHR’)

6. Vul de volgende “publiceer URL” in: https://api.hooray.nl/recruitee/webhooks

7. Vink aan “Beweeg binnen funnel”

8. Klik “Bevestig en creeër”

9. Kopieer de “Secret” onderaan de pagina (klik eerst op “Toon secret” om het in beeld te brengen)

10. Plak de gekopieerde “Secret” in de integratie setup wizard

Let op: Als dit niet wordt geactiveerd, zal de import niet automatisch gaan.

Zodra je de webhook hebt ingesteld, worden kandidaten die op “aangenomen” worden gezet in Recruitee, automatisch in HoorayHR aangemaakt. En mocht er een import gedraaid zijn, ontvangen alle admins van de Hooray omgeving daar per mail een bericht over.

Handmatig importeren

Naast het automatiseren van nieuwe collega’s in HoorayHR, kun je ook handmatig importeren. Volg onderstaande stappen om een handmatige import in HoorayHR uit te voeren.

1. Ga naar ‘Collega’s

2. Klik op ‘Collega toevoegen

3. Klik naast de knop ‘Voeg toe’ op het pijltje naar beneden voor ‘Importeer van Recruitee

4. Selecteer uit de lijst wie je wilt importeren.

5. Klik op ‘Importeren

En je bent klaar! Nu kun je het profiel van deze collega aanvullen met alle informatie, zoals NAW gegevens en contractdata. Meer informatie over het vullen het profiel van de nieuwe medewerker, vind je op deze pagina uit ons Helpcenter.

Wat word er vanuit Recruitee geïmporteerd?

De volgende gegevens worden geïmporteerd (indien beschikbaar) vanuit Recruitee:

• Naam

• E-mailadres*

• Telefoonnummer*

• Functienaam

• Avatar

* als er meerdere e-mailadressen of telefoonnummers zijn, wordt de eerste (in Recruitee de bovenste) gebruikt.

E-mailmeldingen van geïmporteerde kandidaten uitschakelen

Wanneer een kandidaat automatisch wordt geïmporteerd vanuit Recruitee (via een webhook), worden alle administrator gebruikers van je bedrijf per e-mail op de hoogte gebracht. Als er fouten zijn opgetreden bij het importeren van de kandidaat, wordt dit ook vermeld met de reden waarom het mislukt is.

Indien je deze e-mailmeldingen niet wil ontvangen, dan kun je deze als volgt uitschakelen:

1. Klik rechtsboven op je profielfoto > ‘Mijn instellingen

2. Ga naar het submenu ‘Notificaties

3. Schakel het vinkje bij ‘Recruitee imports’ uit

4. Klik rechtsboven op ‘Opslaan