Nmbrs integratie: nieuwe medewerker toevoegen

In dit artikel lees je hoe je een nieuwe collega via Dienstverband kunt toevoegen als je een koppeling tussen Nmbrs en HoorayHR hebt.

Nadja avatar
Geschreven door Nadja
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is heel makkelijk om een nieuwe medewerker vanuit HoorayHR naar Nmbrs toe te voegen. Volg het stappenplan hieronder en het gaat bijna als vanzelf.

1. Als eerste stap gaan we de collega toevoegen. Ga hiervoor naar ‘Collega’s’ en klik op "Collega toevoegen".

2. Vul de voor- en achternaam in, plus het e-mailadres en klik op ‘Voeg toe

3. Zoek de juiste collega op binnen Collega’s en klik zijn of haar naam aan.

4. Vul het profiel van de nieuwe collega.

5. Vervolgens klik je binnen het profiel (menu links) op het ‘Dienstverband’.

6. Klik daarna op 'Dienstverband activeren'. Hiermee starten we het proces om een aantal belangrijke zaken direct in te vullen bij deze collega.

Let op! Je kunt pas op 'Dienstverband activeren' klikken als er nog geen indiensttredingsdatum bekend is. Als er een uitdiensttredingsdatum is opgegeven, zal deze functionaliteit ook niet werken.

1. Vul de indiensttredingsdatum in.

2. Vul vervolgens de contractgegevens in.
    Let op! Vergeet bij het invoeren van de contractdata hierbij niet de loonheffingskorting en getekende overeenkomst aan of uit te vinken.

3. Dan is het tijd om het werkschema toe te voegen. Hoeveel uren en welke dagen gaat de nieuwe collega aan de slag?

4. Als laatste stap kun je het salaris van de nieuwe collega invoeren.

Activeer de integratie met Nmbrs via het profiel van de collega bij "Meer" > "Instellingen":

Maak een nieuwe medewerker aan in Nmbrs of kies voor een reeds bestaande medewerker in Nmbrs.

Optioneel: om alle looninstellingen correct aan te maken in Nmbrs, kun je gebruik maken van 'default templates'. Deze 'default templates' zijn aangemaakt binnen Nmbrs, zodat hieraan direct de juiste settings zijn gekoppeld voor de loonadministratie. Deze templates zijn bij het aanmaken direct te kiezen waar de grijze pijl staat.

Optioneel: na het activeren van de integratie kun je bij profiel ook de functie en kostenplaatsnummer invoeren.

Zo heb je een nieuwe medewerker helemaal correct toegevoegd aan HoorayHR en Nmbrs!