Met HoorayHR verzamel je alle informatie van je collega’s op één plek, van werkdagen tot noodnummers en van verlofaanvragen tot overuren. Het is daarom erg handig om alle medewerkers toe te voegen en oude collega’s te archiveren. Zo houdt je alle informatie op één plek overzichtelijk bij.

Archiveren van collega’s

Als een collega vertrekt kun je eenvoudig een gebruiker archiveren. De data gaat niet verloren, hier heb je lifetime toegang toe.

Voor het archiveren van een collega, volg de volgende stappen:

  • Ga naar het overzicht ‘Collega’s’ en zoek je collega op.

  • Ga naar ‘Instellingen' op het profiel van de desbetreffende medewerker.

  • Kies onderaan het profiel voor de optie ‘Archiveer deze gebruiker’.

  • Klik op ‘Opslaan’

De medewerker is nu gearchiveerd en terug te vinden in het ‘Archief’. Onder ‘Collega’s’ is het ‘Archief‘ te vinden.

Is je collega een beheerder?

Dan moet je een aantal stappen extra doen voordat je de persoon kunt verwijderen.

  1. Selecteer de rol ’Standaard gebruiker’ onderaan het profiel en kies ‘Opslaan’ bovenin het scherm.

  2. Ververs de pagina om te controleren of de gebruiker nu een standaard gebruiker is en geen beheerder (F5 op Windows of cmd + R op Mac).

  3. Nu is het mogelijk om ‘Archiveer deze gebruiker’ aan te vinken. Vink deze aan en kies ‘Opslaan’ bovenin het scherm.

De persoon is nu geen beheerder meer en gearchiveerd.

Heb je het antwoord gevonden?