Documenten uploaden

In dit kennisartikel vertellen we meer over het uploaden van documenten in de feature 'Documentenbeheer'.

Ramon avatar
Geschreven door Ramon
Vandaag bijgewerkt

Als werkgever wil je grip hebben op je hele bedrijf en dus ook alle processen die er lopen. Met de documenten-feature van HoorayHR is dit gemakkelijk. Upload documenten, koppel ze aan medewerkers, categorieën en labels en stel herinneringen in.

Een document uploaden

Er zijn verschillende opties om te uploaden. Zo kun je uploaden vanuit het documentenoverzicht, een categorie-overzicht of vanuit het dossier van een medewerker.

Geaccepteerde bestandstypes

.doc, .docx, .txt, .rtf, .xls, .xlsx, .jpg, .jpeg, .png, .pdf

Selecteer bestanden

1. Vanuit het documentoverzicht of een categorie-overzicht, klik op de knop ‘Acties’

2. Klik op "Document uploaden"

3. Selecteer of sleep de bestanden die je wilt uploaden

Koppel medewerkers en stel vervaldatums in

Indien je het document upload naar een categorie van medewerkersdocumenten, dan kun je het document koppelen aan een medewerker. HoorayHR probeert op basis van de bestandsnaam automatisch collega’s te koppelen aan documenten. Als een medewerker niet automatisch gevonden kan worden, kun je altijd handmatig de juiste collega selecteren.

Daarnaast kun je per document (optioneel) een vervaldatum instellen.

Kies een categorie en labels

Orden documenten in categorieën en met labels. Alles is mogelijk: bedrijfsdocumenten die voor alle medewerkers of specifieke teams zichtbaar zijn, of persoonlijke documenten zoals contracten en loonstroken.

Binnen een categorie maak je gemakkelijk labels aan waarmee je documenten nog slimmer kunt indelen.

Stel herinneringen in

Indien je een vervaldatum hebt ingesteld bij een van de documenten, dan kun je de herinneringen instellen. Op basis van de gekozen vervaldatum worden deze herinneringen automatisch verzonden.

Klaar!

Vergeet niet na de upload het document ook nog met je collega te 'delen', of de ondertekening te starten