Persoonlijke ontwikkeling
Verslaglegging
Hoe maak ik een verslag aan voor de ontwikkeling van mijn medewerker?
Hoe maak ik een verslag aan voor de ontwikkeling van mijn medewerker?

In dit kennisartikel vertellen we aan de hand van een video hoe je een gesprekverslag kunt aanmaken voor de ontwikkeling van een medewerker.

Ramon avatar
Geschreven door Ramon
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leggen we je graag uit hoe je een nieuw verslag aanmaakt voor het bijhouden van de persoonlijke ontwikkeling per medewerker. En uiteraard hoe de beoordeling en goedkeuring van een verslag verloopt.

Als beheerder of teamleider een verslag starten en invullen.

1. Klik in het hoofdmenu op ‘Ontwikkeling’.

2. Selecteer vervolgens ‘Verslaglegging’.

3. Klik op ‘Verslag toevoegen’ en kies het gewenste template, of kies voor een leeg verslag.

4. Geef het verslag een naam, een eventuele beschrijving en de datum van registratie.

5. Kies aan welke collega je dit verslag wilt koppelen ter beoordeling en klik vervolgens op ‘Opslaan’.

6. In het volgende scherm zie je de vragen van het geselecteerde template. Per vraag is het nu mogelijk om deze (als leidinggevende) te beantwoorden of aantekeningen te notuleren.

7. Na het invullen van het verslag klik je op opslaan.

Wil je het verslag privé houden? Schakel dan de privémodus in. Alleen jij (leidinggevende) en de betreffende collega kunnen het verslag inhoudelijk (de antwoorden) inzien.

Als medewerker een verslag starten

1. Klik in het hoofdmenu op ‘Mijn profiel’.

2. Selecteer vervolgens ‘Ontwikkeling’.

3. Kies via de actie knop (piltje) ‘Verslag toevoegen’.

4. Selecteer het gewenste template, of kies voor een leeg verslag.

5. Geef het verslag een naam, een eventuele beschrijving en een datum van registratie.

6. Kies welke leidinggevende (teamleider of beheerder) het verslag mag inzien en accorderen.

7. In het volgende scherm zie je de vragen van het geselecteerde template. Per vraag is het nu mogelijk om deze te beantwoorden en aantekeningen te notuleren.

8. Na het invullen van het verslag klik je op Opslaan.

Wil je het verslag liever privé houden tussen collega en leidinggevende? Schakel dan de privémodus in. Alleen de collega en leidinggevende kunnen het verslag inhoudelijk (de antwoorden) inzien.