Filteren in HoorayHR

In dit kennisartikel vertellen we je hoe je gemakkelijk kunt filteren in HoorayHR.

Ramon avatar
Geschreven door Ramon
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe langer je HoorayHR gebruikt, hoe meer data je bezit. Hoe fijn is het dat je in deze data super simpel kan filteren en navigeren. HoorayHR biedt een filter aan waarmee je alle data kan tonen op bijvoorbeeld jaar-, kwartaal-, of maandniveau. Wil jij bijvoorbeeld alle overuren inzien van afgelopen maand? Easy-peasy!

Periode aanpassen

Standaard staat het jaaroverzicht van het huidige jaar actief. Je kunt de periode aanpassen naar:

• Alle items (toon alle items die er maar zijn)

• Aangepast (toon alle items binnen een specifieke datum-reeks)

• Jaar (toon alle items binnen een specifiek jaar)

• Kwartaal (toon alle items binnen een specifiek kwartaal)

• Maand (toon alle items binnen een specifieke maand)

• Week (toon alle items binnen een specifieke week)

• Dag (toon alle items binnen op dagniveau)

HoorayHR onthoudt jouw instellingen en past dit toe in elk overzicht. Of je nu in verlof, verzuim, overuren, contract, of in de kalender kijkt.

Aangepaste periode

Heb je overzichten nodig voor een specifieke periode? Geen ramp, gebruik hiervoor de ‘aangepaste’ periode. Na het selecteren kun je een start- en einddatum invullen. Na het invoeren worden alle items weergegeven binnen deze twee datums.

Navigeren

Als je een periode hebt gekozen (met uitzondering van ‘alle items’ en ‘aangepast’). Kun je gemakkelijk navigeren. Gebruik de ‘vorige’ en ‘volgende’ knoppen om te navigeren.

Voorbeeld: je hebt een maandoverzicht gekozen, als je op volgende klikt, spring je naar de volgende maand.

Voorbeeld 2: Heb je gekozen voor een kwartaaloverzicht? Dan spring je naar het volgende kwartaal. Etc.

Spring naar vandaag

Spring naar vandaag

Navigeer met deze super gemakkelijke shortcut in één klik naar de huidige datum (vandaag). Stel je zit in de kalender van 2023 te kijken, je klikt op de ‘vandaag’ knop en je navigeert direct naar de kalender van het huidige jaar! Dit zelfde geldt voor alle andere overzichten (overuren, verzuim, verlof, contracten etc.)

Voorbeeld: Je hebt een weekoverzicht en je klikt op vandaag (bij het schrijven van dit artikel is het vandaag ’06-02-2024′). HoorayHR toont direct alle data voor week #6!

Spring naar specifieke datum

Naast het navigeren naar ‘vandaag’ kun je ook gebruik maken van de ‘spring-naar-datum’ knop. Je overzichten passen zich aan op basis van deze datum.

Voorbeeld: Je hebt een maandoverzicht en je springt naar ’06-01-2024′. Automatisch toont HoorayHR alle data van de maand januari in 2024.

Voorbeeld 2: Je hebt een kwartaaloverzicht en je springt naar ’01-02-2024′. HoorayHR toont je direct alle data van het eerste kwartaal van 2024.