Hoe werkt de mutaties rapportage?

In dit kennisartikel leggen we je uit hoe "Mutaties" werkt die te vinden is in de feature "Rapportages".

Nadja avatar
Geschreven door Nadja
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In de mutaties rapportage vind je een overzicht van alle wijzigingen binnen de profielen en dienstverbanden van je medewerkers. Zo zie je in een oogopslag of je medewerkers verhuisd zijn, maar ook een overzicht van nieuw toegevoegde contracten en salarisverhogingen. De mutaties kunnen eenvoudig worden geëxporteerd, bijvoorbeeld om door te sturen naar je salarisadministrateur.

Per 1 november 2023 kun je van de volgende onderdelen zien wanneer en door wie ze zijn gewijzigd.

1. Profielen

2. Dienstverbanden

3. Contracten

4. Arbeidsvoorwaarden

5. Werkschema’s

Tabel

In het overzicht van Mutaties zie je volgende kolommen:

Collega

De collega waarvan data is gemuteerd.

Actie

Wat er is gebeurd, bijvoorbeeld een wijziging, toevoeging, verwijdering of import.

Datum

De datum en tijd van de mutatie.

Gemuteerd door

De collega die de wijziging heeft gedaan.

Integratie-status

Indien je één van onze loonpakket-integraties gebruikt, zie je in deze kolom de export-status van de mutatie. Je ziet hier direct of de mutatie succesvol is verwerkt naar het loonpakket, of dat er iets is misgegaan.

Filteren

Standaard staan alle overzichten op de huidige maand. Wil je de gegevens inzien van een specifieke periode? Gebruik de filter en navigatie om gemakkelijk door de periode’s te klikken.

Mutaties exporteren

Voorbeeld - je wilt mutaties van de afgelopen maand handmatig doorgeven aan de salarisadministrateur.

1. Filter op de maand waarvan je de mutaties wilt exporteren.

2. Klik op de exportknop (X)

3. Je ontvangt een e-mail zodra de export gereed is

4. Dit exportbestand wordt automatisch toegevoegd in HoorayHR in Documenten > Exports

5. Vanuit daar kun je het downloaden als Excel bestand en krijg je alle tabbladen te zien met de wijzigingen