Privacy, veiligheid en AVG
Hoe verplicht ik 2FA voor alle medewerkers?

In dit artikel lees je stap voor stap hoe je tweefactor authenticatie (2FA) verplicht maakt voor al je medewerkers.

Pien Kuipers avatar
Geschreven door Pien Kuipers
Meer dan een week geleden bijgewerkt

HoorayHR vindt veiligheid van groot belang, daarom bieden we je de mogelijkheid om tweefactor authenticatie (2FA) verplicht te maken voor al je medewerkers. Dit betekent dat ze naast hun wachtwoord een extra authenticatie stap moeten uitvoeren. Dit gaat meestal via een mobiele telefoon. HoorayHR gebruikt de Google Authenticator app voor Android en iOS. Door 2FA verplicht te maken voor al je medewerkers, zorg je ervoor dat hun login een stuk veiliger is.

Hoe verplicht ik 2FA?

Volg de volgende stappen om 2FA voor al je medewerkers te verplichten:

1. Log in bij je HoorayHR account.

2. Klik rechtsboven op je Avatar.

3. Navigeer naar ‘Bedrijfsinstellingen’.

4. Kies vervolgens 'Beveiliging'. Hier zie je de functie 'Tweefactorauthenticatie' staan.

5. Schakel in dat je 2FA voor al je medewerkers verplicht maakt.

6. Klik op ‘Opslaan’.

Klaar! Al je medewerkers moeten nu verplicht hun 2FA activeren voordat ze in hun HoorayHR omgeving kunnen. Op dezelfde manier kun je ook weer uitschakelen dat 2FA verplicht is voor al je medewerkers.

Let op! Vanaf het moment dat je verplichte 2FA uitschakelt, kunnen medewerkers zelf hun 2FA weer deactiveren. Je bent er dan niet meer zeker van dat alle medewerkers hun 2FA hebben ingeschakeld.