Slack integratie
Integratie Slack activeren met HoorayHR

In dit kennisartikel vertellen we je hoe je de integratie Slack kunt activeren met HoorayHR.

Nadja avatar
Geschreven door Nadja
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de integratie tussen Slack en HoorayHR krijg je eenvoudig notificaties uit je HoorayHR omgeving direct in je Slack channel en kun je nog sneller actie ondernemen terwijl je je Slack geopend hebt. Handig als je met beide systemen werkt en nu nog sneller kunt schakelen als een nieuwe actie voor je binnenkomt op HoorayHR.

Om de integratie binnen jouw bedrijfsomgeving te gebruiken moet je een Workspace in Slack hebben. Of om een workspace aan te maken ga naar https://slack.com/. Je kunt bij Slack terecht voor verdere uitleg over het inrichten van een workspace en ingebruikname. Wil je meer weten over Workspaces bij Slack? Check even de website van https://slack.com/.

Er zijn twee stappen nodig om notificaties via Slack te ontvangen:

1. De beheerder van de HoorayHR omgeving activeert de integratie (klik).

2. Daarna kan iedere medewerker zijn persoonlijke Slack account koppelen aan zijn HoorayHR account (klik).

Stap 1 (voor beheerders) - Integratie Slack & HoorayHR activeren

Om je medewerkers de mogelijkheid te bieden hun persoonlijke Slack account te koppelen, dien je eerst eenmalig de Slack integratie te activeren. Activeren is heel eenvoudig.

Ben je beheerder en al ingelogd in HoorayHR? Klik dan hier om de integratie direct te activeren. Volg anders onderstaande stappen.

1. Login in jullie HoorayHR omgeving

2. Klik in de bovenbalk op "Integraties"

3. Zoek de integratie op in de lijst en klik op de blauwe knop "Installeren"

4. Volg de stappen in de wizard.

Done! De integratie is nu ingesteld

Nu de integratie binnen de HoorayHR omgeving is geactiveerd kunnen jij en je collega’s via de notificatie-instellingen je persoonlijke Slack account koppelen aan je HoorayHR account. Lees verder voor instructies.

Stap 2 (voor medewerkers) - Notificaties voor Slack activeren: je persoonlijke Slack account koppelen

Om notificaties via Slack te ontvangen, koppel je jouw persoonlijke Slack account aan je HoorayHR account. Iedere medewerker kan dit voor zichzelf als volgt doen.

1. Ga naar ‘Mijn instellingen’ in HoorayHR

2. Kies ‘Notificaties’

3. Indien nog niet gedaan, klik op 'Toevoegen aan Slack'

4. Er opent nu een scherm, geef toegang tot de Slack omgeving waar je de meldingen wilt ontvangen.

5. Klik op ‘Opslaan’

Let op: Notificaties over persoonlijke gebeurtenissen (bijvoorbeeld je eigen verlofaanvragen) worden altijd verstuurd. Daarnaast kunnen beheerders en teamleiders instellen van welke bedrijfsgebeurtenissen zij op de hoogte gehouden willen worden.

🎉 Done! Vanaf nu krijg je automatisch in je Slack account ook notificaties over gebeurtenissen in HoorayHR en blijf je nog sneller op de hoogte en kan je actie ondernemen waar nodig. Super handig, toch?

Heb je vragen of feedback? Laat het vooral weten :)