Collega's
Dienstverband
Dienstverband beëindigen

In dit kennisartikel laten we de stappen zien voor het snel en efficiënt in gang zetten van het uitdiensttreden van een collega.

Nadja avatar
Geschreven door Nadja
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ondanks dat jullie waarschijnlijk het leukste bedrijf van Nederland zijn om voor te werken, kan het gebeuren dat een collega een andere uitdaging aan gaat en jullie gaat verlaten. Als een collega uit dienst gaat, is het van belang dat alle data en gegevens goed verwerkt worden.

Om te zorgen dat je geen onderdeel vergeet, heeft HoorayHR een uitdiensttredingsproces gemaakt. Met een paar klikken op de knop, beëindiging je het dienstverband. Huidige en toekomstige contracten, salarissen en beschikbaarheden worden automatisch voor je afgerond. Daarnaast kun je een eigen workflow starten.

Let op! Je kunt het dienstverband van een collega beëindigen, als er een indiensttredingsdatum bekend is en de uitdiensttredingsdatum nog niet is ingevuld.

Hieronder vind je het stappenplan voor het succesvol doorvoeren van een uitdiensttreding.

1. Ga naar ‘Collega’s’ en selecteer de juiste collega.

2. Klik binnen het profiel (linker menu) op ‘Dienstverband’

3. Kies in het overzichtsscherm weer voor 'Dienstverband'.

4. Vervolgens kies je voor ‘Dienstverband beëindigen”.

5. In de eerste stap kun je de einddatum invoeren, eventueel automatisch een Workflow voor deze collega starten en deze collega archiveren.

Tip! Maak voor het beëindigen van het dienstverband een speciale Workflow aan, waar je bijvoorbeeld aangeeft dat de ex-collega zijn of haar laptop en andere kantoor items moet inleveren. Meer over Workflows, vind je hier.

Tip! Het archiveren van een collega kan ook op een later moment. Als je hiervoor kiest, kan deze collega niet meer inloggen in zijn of haar HoorayHR account en daardoor wellicht bepaalde zaken niet afronden of afvinken in een Workflow. Goed om daar rekening mee te houden!

6. Ben je tevreden over wat je hebt ingevuld? Klik dan op ‘Volgende’.

7. Op dit scherm wordt een samenvatting gegeven van wat je hebt aangegeven in de vorige stap + je krijgt de melding of je het dienstverband definitief wil beëindigen.

Let op! De volgende actie kan niet ongedaan worden gemaakt. De volgende zaken worden aangepast:

• Huidig contract, salaris en beschikbaarheid krijgen een einddatum.

• Alle toekomstige contracten, salarissen en beschikbaarheden worden verwijderd.

8. Zodra je klikt op ‘Beëindigen’, worden alle ingevoerde zaken aangepast en doorgevoerd.