Collega's
Dienstverband
Dienstverband nieuwe collega starten

Wat is er allemaal nodig de gegevens van een nieuwe collega goed in HoorayHR op te slaan? In dit kennisartikel staan alle stappen!

Nadja avatar
Geschreven door Nadja
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als een nieuw collega start, brengt dat naast een hoop enthousiasme, ook een hoop extra taken met zich mee. De juiste (persoonlijke) gegevens moeten worden opgevraagd, ingevoerd en uiteraard gecontroleerd.

Bij HoorayHR maken wij het jou graag makkelijk. Volg hieronder de stappen en binnen een mum van tijd heb je die leuke nieuwe collega toegevoegd aan jouw HoorayHR account.

Nieuwe collega toevoegen

1. Als eerste stap gaan we de collega aanmaken. Ga hiervoor naar ‘Collega’s’ > 'Collega toevoegen'.

Vul de voor- en achternaam in, plus het e-mailadres en klik op ‘Voeg toe

2. Vervolgens klik je binnen het profiel op het ‘Dienstverband’.

3. Daarna klik je in het midden van het scherm weer op 'Dienstverband activeren'. Hiermee starten we het proces om een aantal belangrijke zaken direct in te vullen bij deze collega.

Let op! Je kunt pas op 'Dienstverband activeren' klikken als er nog geen indiensttredingsdatum bekend is.

Dienstverband activeren

Vul hier de indiensttredingsdatum en vervolgens de contractgegevens in; type contract, contracturen, ingangsdatum en eventueel een einddatum. Je kunt ook nog aangeven of het bijvoorbeeld om een proefperiode gaat of dat het contract al getekend is. Dan is het tijd om het werkschema toe te voegen. Hoeveel uren en welke dagen gaat de nieuwe collega aan de slag?

Als laatste stap kun je de arbeidsvoorwaarden van de nieuwe collega invoeren.

TIP! Het is niet verplicht om de gegevens binnen deze 4 stappen direct in te voeren. Je kunt ook kiezen voor ‘Overslaan’ en op een later moment deze informatie aanvullen.