Als een nieuw collega start, brengt dat naast een hoop enthousiasme, ook een hoop extra taken met zich mee. De juiste (persoonlijke) gegevens moeten worden opgevraagd, ingevoerd en uiteraard gecontroleerd. Bij HoorayHR maken wij het jou graag makkelijk. Volg hieronder de stappen en binnen een mum van tijd heb je die leuke nieuwe collega toegevoegd aan jouw HoorayHR account.

1. Als eerste stap gaan we de collega aanmaken. Ga hiervoor naar ‘Collega’s’.

2. Vul de voor- en achternaam in, plus het e-mailadres en klik op ‘Voeg toe’

3. Zoek de juiste collega op binnen Collega’s en klik zijn of haar naam aan.

4. Vervolgens klik je binnen het profiel (menu links) op het ‘Dienstverband’.

5. Daarna klik je in het midden van het scherm weer op 'Dienstverband'.

6. Klik daarna op 'Dienstverband starten'. Hiermee starten we het proces om een aantal belangrijke zaken direct in te vullen bij deze collega.

Let op! Je kunt pas op 'Dienstverband starten' klikken als er nog geen indiensttredingsdatum bekend is. Als er een uitdiensttredingsdatum is opgegeven, zal deze functionaliteit ook niet werken.

Stap 1. Vul hier de indiensttredingsdatum in.

Stap 2. Vul vervolgens de contractgegevens in; type contract, contracturen, ingangsdatum en eventueel een einddatum. Je kunt ook nog aangeven of het bijvoorbeeld om een proefperiode gaat of dat het contract al getekend is.

Stap 3. Dan is het tijd om het werkschema toe te voegen. Hoeveel uren en welke dagen gaat de nieuwe collega aan de slag?

Stap 4. Als laatste stap kun je het salaris van de nieuwe collega invoeren.

TIP! Het is niet verplicht om de gegevens binnen deze 4 stappen direct in te voeren. Je kunt ook kiezen voor ‘Overslaan’ en op een later moment deze informatie aanvullen.