Gebruikersrechten en -rollen
Hoe verander ik de beheerdersrol in een profiel van collega's?
Hoe verander ik de beheerdersrol in een profiel van collega's?

In dit kennisartikel vertellen we je hoe je de beheerder van een omgeving kunt veranderen, of een extra beheerder kunt toevoegen.

Ramon avatar
Geschreven door Ramon
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het kan natuurlijk voorkomen dat een beheerder van jullie omgeving uit dienst gaat. In dit geval moeten er een paar stappen gecontroleerd worden zodat jullie administratie toegankelijk blijft.

Let op: Er moet minimaal 1 beheerder zijn in een omgeving. Een beheerder heeft namelijk de rechten om o.a. gebruikers en teams aan te maken.

Stappen voor de 'huidige' beheerder

Controleer of er nog een beheerder bestaat. Vanuit ‘Collega’s‘ kun je gemakkelijk zien wie er binnen jullie omgeving beheerdersrechten heeft.

1. Ben jij als enige beheerder en ga jij uit dienst? Ga naar Optie A.

2. Bestaat er al één of meerdere beheerders en je wilt een beheerder archiveren? Ga naar Optie B.

Optie A:

1. Open het profiel van jouw collega die beheerdersrechten moet krijgen.
    Heeft jouw collega nog geen profiel? Nieuw account toevoegen.

2. Op deze pagina zie de sectie Meer > Instellingen.

3. Selecteer ‘Beheerder’ bij Rol.

4. Opslaan

5. Jij bent klaar!

Informeer nu de nieuwe beheerder en laat hem of haar de stappen uitvoeren die hieronder beschreven worden.

Heb je hulp nodig bij het opleiden van de nieuwe beheerder? Neem gerust contact op met onze support en we plannen samen een rondleiding in.

Stappen voor een 'nieuwe' beheerder

Voor het archiveren van een beheerder-collega, moet jij eerst zijn of haar rol veranderen naar een standaard gebruiker; volg de stappen hieronder.

Optie B:

1. Log opnieuw in om er zeker van te zijn dat jouw (nieuwe) beheerdersrechten actief zijn.

2. Ga naar het overzicht ‘Collega’s’ en zoek je collega op.

3. Op deze pagina zie de sectie Meer > Instellingen.

4. Selecteer ‘Standaard gebruiker’ bij Rol.

5. Opslaan

6. Ververs de pagina om te controleren of de gebruiker nu een standaard gebruiker is en geen beheerder (F5 op Windows of cmd + R op Mac).

7. Nu is het mogelijk om ‘Archiveer deze gebruiker’ aan te vinken. Vink deze aan en kies ‘Opslaan’ bovenin het scherm.

Klaar! De oude beheerder is nu gearchiveerd.