Kalender integratie: iCal

In dit kennisartikel vertellen we je meer over de kalender-integratie met iCal.

Ramon avatar
Geschreven door Ramon
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De HoorayHR kalender is het middelpunt van de applicatie. Je plant er in een handomdraai vakanties, een bezoek aan de huisarts of je meldt je ziek.

Toch snappen wij goed dat je niet dagelijks jouw HoorayHR kalender bekijkt om dit allemaal in te zien. Het is mogelijk om je HoorayHR kalender met jouw iCal kalender te synchroniseren zodat je nooit meer een verjaardag mist, alle vakanties direct zichtbaar hebt en vrije of zieke collega’s in de dagelijkse agenda ziet staan!

In dit artikel leggen we je uit hoe je de agenda’s synchroniseert en eventueel weer los koppelt.

HoorayHR synchroniseren met iCal

1. Klik op het 'Integraties' icoon rechtsboven de kalender.

2. In het venster dat nu opent vind je aan de rechterkant 3 links, zijnde:

• Aan-het-werk Kalender

• Verlof en feestdagen Kalender

• Verjaardagen Kalender

3. Kopieer link van de kalender die je wil delen

Open iCal op je computer en klik op 'Bestand' > 'Nieuw agenda abonnement'.
Vervolgens opent er een venster waarin je de gekopieerde link kunt plakken.
Klik op 'Abonneren'.

Er opent een pop up venster waarin je de agenda kunt instellen.
Je kunt bijvoorbeeld de naam wijzigen en de hoeveelheid automatische verversingen van de agenda instellen. Hierna druk je op OK en is de agenda toegevoegd.

Verwijderen

Druk met de rechtermuisknop op de Hooray agenda in het agenda overzicht. Vervolgens druk je op ‘Zeg abonnement op’ en de agenda is niet meer zichtbaar.