Een simpele verlofadministratie geeft jouw team naast inzicht in hun verlofbudget, ook de kans om snel en eenvoudig een verlofaanvraag te doen. Om supersnel gebruik te maken van HoorayHR, kun je via een verlofmutatie gemakkelijk je ‘oude’ administratie verwerken in HoorayHR. Zo kloppen alle cijfers weer!

Verlofmutaties

Via verlofmutaties kun je als beheerder supersnel het verlofbudget bijstellen. Bijvoorbeeld, je wilt het verlofgeschiedenis van jouw oude administratie verwerken, of je wilt iemand wat extra dagen geven als cadeautje voor het harde werken.

Voor een verlofmutatie hoef je eigenlijk maar rekening te houden met een drietal vragen:

• Wil je uren geven of innemen?

• Om welk type verlof gaat het?

• Op welk jaar heeft het betrekking?

That’s it! HoorayHR doet de rest.

Uren geven of meenemen van een voorgaand jaar

Stap 1: Selecteer om welke collega het gaat
Stap 2: Kies op welk jaar de mutatie betrekking heeft.
Stap 3: Kies om wat voor type verlof het gaat.
Stap 4: Vul het aantal uur in. Gebruik het plusje om uren op te hogen of het minnetje om uren in te nemen.

Tijdens het invullen van dit formulier laat HoorayHR je zien wat het effect is op iemand zijn huidige verlofbudget voor het selecteerde jaar. Let op! Iemand moet wel een werkschema hebben voor dit specifieke jaar.

Stap 5: Voeg eventueel een opmerking toe. Bijvoorbeeld: ‘Meegenomen uren van 2019’ of ‘Extra dagje gekregen voor het harde werken’.
Stap 6: Klik op opslaan, de mutatie is gelijk verwerkt. Je hoeft deze niet nog eens goed te keuren.
Stap 7: Controleer het budget eventueel via het verlofrapport.

Een verlofmutatie verwijderen

Foutje gemaakt? Dat kan. Een mutatie kun je gemakkelijk weer verwijderen.

Stap 1: Ga als beheerder naar het mutatie-overzicht of bekijk deze vanuit iemand zijn profiel.
Stap 2: Open de desbetreffende mutatie.
Stap 3: Klik op verwijderen.

Done! HoorayHR berekent direct het nieuwe verlofbudget voor deze persoon.